Beste helden van MCH Westeinde, 

Lieve buren, 

Sinds 1995 zijn wij buren. Wij van Minhaj-ul-Quran zijn een Islamitische en culturele stichting met een achterban van ongeveer 1000 Pakistaanse inwoners in Den Haag. In 1995 huurden wij een kleine ruimte aan de Houtzagerssingel en sinds 2013 zijn wij gevestigd in de bocht van Om en Bij.

In deze tijden willen wij jullie bedanken. Voor al het werk wat jullie doen voor de Nederlandse samenleving. Profeet Mohammed zei: “Als iemand een leven redt, is het alsof diegene de gehele mensheid heeft gered”. En dat doen jullie elke dag weer.

In ons bestuur en in onze achterban bevinden zich vele mensen die regelmatig zijn behandeld bij jullie in het Westeinde. Soms proberen wij ook iets terug te doen, zoals tijdens de brand vorig jaar. Wij boden de politie en brandweer aan om de inwoners die hun huizen uit moesten op te vangen bij ons in de moskee. Op die manier konden de ambulances die van het Westeinde kwamen de toestroom van mensen aan.

Maar juist nu merken wij het belang van elkaar kennen. Onze buren kennen. Wij kunnen en mogen niet langs elkaar leven en wij moeten deze buurt, deze stad en dit land gezamenlijk door deze crisis helpen. Wij kunnen niet het werk overnemen dat jullie dagelijks verzetten. Maar wij kunnen wel laten weten dat wij aan jullie denken, dat wij jullie danken en dat wij voor jullie bidden.

Onze deuren staan altijd open voor jullie.

Vrede zij met jullie

Het bestuur van Stichting Minhaj-ul-Quran