Minhaj Women League (MWL)

Minhaj Women League (MWL) is de vrouwentak van stichting Minhaj-ul-Quran International (NL). MWL heeft als doel vrouwen te empoweren door hen o.a. uit hun isolement te halen, sociale vaardigheden aan te leren, kennis te verrijken en vaardigheden aan te leren waar ze in de praktijk wat aan hebben. MWL is een belangrijke tak van MQI (NL) die bij alle grote projecten en evenementen evenredig betrokken is. We hebben actieve leden in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. 

MWL heeft naast de maandelijkse Islamitische programma’s ook een breed scala aan wekelijkse bijeenkomsten. Zo zijn er Tajweed lessen voor vrouwen en Halaqa Duroods op de woensdagmiddagen. Op vrijdagavonden sluiten we aan bij de gezamenlijke Dhikr en Dars Mehfils. In het weekend doceren een groot aantal vrouwen de kinderen van de weekendschool. Hiernaast organiseren we 1 keer in het kwartaal ook een ‘Mayat Ghusl’ (Lijkenwassing) les voor kleine groepen vrouwen. 

In het kader van empowerment verzorgt MWL ook kleinschalige trainingsbijeenkomsten. In deze bijeenkomsten leren vrouwen verschillende skills zoals coördineren, hosten, plannen, reciteren en zelfs het houden van toespraken. Deze trainingen worden positief ontvangen en resulteren in een zelfvertrouwen-boost bij de meeste deelnemers. 

 

MWL is ook erg betrokken in de sociaal culturele sferen. Zo houden wij bijvoorbeeld ‘one dish gatherings’ op bepaalde feestdagen, gaan we picknicken met de vrijwilligers, organiseren we bazaars en sportactiviteiten. 

 

Hiernaast werken we ook samen met een aantal maatschappelijke organisaties om bruggen te bouwen tussen verschillende gemeenschappen door middel van het bezoeken van elkaars bijeenkomsten. 

 

Ben je geïnteresseerd om mee te werken in MWL of heb je tips en/of suggesties voor ons, aarzel dan niet om contact op te nemen. 

 

Voor contact MWL mail naar [email protected] of [email protected]