Reinheid is binnen de Islam altijd gewenst, maar bepaalde aspecten van reinheid zijn niet alleen belangrijk, maar ook verplicht. Volgens geleerden zijn er drie soorten van reinheid: de rituele wassing om het gebed te kunnen verrichten; schoonhouden van het lichaam, kleding en omgeving  en in het bijzonder het verwijderen van vuil.

Minhaj Sisters League biedt nu een unieke cursus Fiqh van vrouwelijke hygiëne’, verdeeld over vier weken op elke dinsdagdagavond van 18 oktober t/m 8 november van 19.00u t/m 21.00u. De cursus zal gegeven worden door Sanna Yaseen.

Tijdens deze cursus worden de thema’s rondom rituele (on)reinheid behandeld volgens de Hanafi wetschool. De cursus is bestemd voor dames van 18 t/m 40 jaar.

image

Details
Start: dinsdag 18 oktober
Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur
Docente: Sanna Yaseen
Cursusbijdrage: 20 euro
Locatie: Minhaj-ul-Quran, Hobbemastraat 32, Den Haag