Beleef op 17 september in Den Haag een bijzonder spirituele avond in teken van Islamitische poezie met Ustadh Tasneem Sadiq al-Qadri en Shaykh Ali Elsayed (uit Amerika).

0001-34364767

Islam & Poetry

Poezie is altijd onderdeel geweest van vele beschavingen wereldwijd. Het was een sterk onderdeel van de Arabische cultuur en heeft ook een fundamentele positie ingenomen in de Islamitische historie, beschaving en geloofsbeleving. Van de “Qasidat-ul-Burdah” van Imam Busairi (ra) tot “Shikwa” van Allama Iqbal (ra).

Tijdens deze bijzondere avond zullen onze sprekers enkele meesterwerken behandelen en tevens voordragen. We sluiten af met een gezamenlijke dhikr sessie.

De sprekers

Ustadh Tasneem Sadiq al-Qadri is student van Shaykh dr. Tahir-ul-Qadri en hoofddocent aan het Minhaj Instituut in Rotterdam. Tijdens deze avond zal hij het publiek kennis laten maken met de meesterwerken van de Dichter van het Oosten Allama Iqbal (ra) en diens visie op de Ummah, de ziel en spirituele band met Allah (swt).

Shaykh Ali Elsayed is onze gastspreker uit Amerika en zal (in het Engels) spreken over de spirituele dimensies van enkele dichtwerken uit het Midden Oosten en Noord Afrika. Hij is student van Shaykh Nazim (ra) en Shaykh Kabbani. Tevens is hij een begiftigde nasheedzanger en zal hij (begeleid met de Duff) enkele dichtwerken voordragen in zijn kenmerkende stijl.

Details

  • Datum: 17 september, 19.00 uur – 22.00 uur
  • Locatie: Minhaj-ul-Quran Den Haag, Hobbemastraat 32
  • Gebed: De bijeenkomst vindt plaats in de gebedsruimte waar we ook gezamenlijk zullen bidden
  • Aanmelden: gratis aanmelden via het aanmeldformulier hieronder.