1458373446_teachings-of-islam-series_hajj-umra

Dit boek geeft de lezer uitgebreide kennis over de Hajj en Umra (pelgrimage). In de vorm van eenvoudige vragen en antwoorden wordt er naast de handelingen en praktische aspecten van de pelgrimage ook stilgestaan bij de geschiedenis, filosofie en achtergrond van de pelgrimage, zodat de lezer naast het begrijpen van elke handeling ook weet waarom het wordt uitgevoerd.

Recensie:

Zo simpel als de titel is, zo briljant is de manier waarop het onderwerp uiteen is gezet. In dit boek – wat een onderdeel is van de Islamic Teachings Series – worden de meest essentiele en praktische vragen beantwoord die elke moslim wel tegen is gekomen of gaat komen bij het ondernemen van de hajj of umra. Echter, wat het werk extra bijzonder maakt is dat er door het hele boek heen aandacht is voor de spirituele dimensie van alle onderdelen naast de uiteenzetting van alle verplichte en sunnah onderdelen van de pelgrimage. Daarnaast valt op dat er rekening wordt gehouden met zaken die men vaak vergeet in het ondernemen ervan. Zo heeft dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri een lijst bijgevoegd met woorden, zinnen en getallen die men hoogstwaarschijnlijk nodig zal hebben. Ook wordt er een uiteenzetting gegeven van de historische achtergrond van de pelgrimage en relevante informatie over het heilige grondgebied. Een ongetwijfeld favoriet hoofdstuk voor velen is het deel dat gewijd is aan de vrouw; in de vorm van vragen en antwoorden worden zaken als menstruatie, post-natale bloeding en mahram behandeld. Het is een belangrijk onderwerp wat in vele andere bronnen niet wordt meegenomen. Dit zorgt ervoor dat vrouwen veel moeite moeten doen om de regelgeving hierover te achterhalen of erger nog, met gebrekkige kennis de pelgrimage te ondernemen. dit alles maakt het een alomvattende bron van kennis die meegenomen kan worden zowel in de voorbereiding als het ondernemen van zo een bijzondere reis.

– Anoniem