hazrate_fateme_zahra_salamollahalayha_by_behboodi-d5w5yhg

Fatima al-Zahra ra is de jongste dochter van de Profeet saw. “Fatima ra is de leider van alle vrouwen in het Paradijs” Dit zijn de woorden van de Profeet Muhammad ﷺ. De Profeet ﷺ heeft extra aandacht besteed aan haar Tarbiyah (training en ontwikkeling) door ervoor te zorgen dat zij hem begeleid naar veel van zijn belangrijke gebeurtenissen in het leven, zoals bij zijn eerste publieke verklaring van het Profeetschap in de harde en onvoorspelbare omgeving van Mekka. Zij is ook de vrouw van Hz Ali ra en haar zonen zijn Hz Hussain & Hassan ra.

En wat was een van de meest historisch belangrijke gebeurtenissen van de islam in de nacht van openbaring, was Fatima RA , gebleven met de Profeet ﷺ en opende de deur naar engel Gabriël in de nacht dat hij ﷺ beklom naar de hemel en uiteindelijk tot de Almachtige Allah swt zelf.

Miswar b. Makhrama levert over dat de boodschapper van Allah swt zei: “Fatima is een deel van mij. Wat haar boos maakt, maakt mij ook boos.” [Al Bukhari & Muslim]

Abu Hurayra ra levert over dat de boodschapper van Allah swt zei: “Een engel in the hemelen die mij niet heeft gezien heeft toestemming gehad van Allah swt om mij te zien. Hij had mij goed nieuws verteld dat Fatima is de leider van alle vrouwen in mijn omgeving”

Aisha ra levert over dat wanneer Fatima ra binnen kwam waar de Profeet ﷺ was. Hij verwelkomde haar door op te staan, kuste haar hand en liet haar zitten op de plek waar hij zat. [Al-Hakim & al-Nasai]

Abd Allah b. Abbas levert over dat de boodschapper van Allah swt zei tegen Fatima: “Allah swt zal jou en jouw kinderen niet straffen.” [Al Tabarani en geciteerd door al-Haythami]

Umar b. Khattab ra zei dat hij naar huis van Fatima ra ging en zei: “Oh Fatima: Ik zweer bij Allah swt dat ik nooit iemand heb gezien die meer geliefd is bij de Profeet ﷺ dan jij. En ik zweer bij Allah swt dat niemand meer geliefd is bij mij dan jouw vader.” [al-Hakim. Ibn Abi Shayba & al-Shaybani]

3e Ramadan is de dag dat Fatima Zahra ra is heen gegaan. En zij is begraven in Jannatul Baqi in Medinah. Mooie dag om extra stil te staan bij de mooie persoonlijkheid en de geliefde dochter van de Profeet ﷺ.

Meer weten over Fatima Zahra RA? Zie het boek Fatima The great daughter of Prophet Muhammad SAW by Shaykh ul Islam Dr Muhammad Tahir ul Qadri.

Mail naar [email protected] voor meer informatie over dit bijzondere boek.

1417243909_Fatima-Great-Daughter-Prophet_01