Minhaj-ul-Quran reageert vol afschuw en afkeuring op alle terreuraanslagen van de afgelopen weken. Terroristen vielen onschuldige burgers aan in Ankara, Istanbul, Brussel, Baghdad en Lahore. Alhoewel het hoofdkantoor van Minhaj-ul-Quran zich in Lahore bevindt, zijn wij betrokken en geschrokken bij alle slachtoffers.

In Nederland hadden media het over Christelijke slachtoffers in Lahore, Pakistan. Echter, onder de slachtoffers bevonden zich christenen, moslims, jong, oud, man en vrouw.

Er kwam eens een begrafenisstoet langs de Profeet (vzmh), terwijl de Profeet (vzmh) temidden van zijn metgezellen zat. Toen de metgezellen zagen dat de Profeet (vzmh) opstond, zeiden zij tegen hem (vzmh) dat de overledene een Jood was. Hierop antwoordde de Profeet (vzmh): “Is hij dan geen mens?”.

Het is triest om te vernemen dat sommige mensen alleen aandacht geven aan aanslagen in moslimlanden als zich onder de slachtoffers christenen of joden bevinden. Andersom is het afkeurenswaardig als wij moslims geen pijn zouden voelen bij niet-moslim slachtoffers. Wij dienen elkaars pijn te voelen en eensgezind te staan tegenover terroristen.

Shaykh-ul-Islam Dr Tahir-ul-Qadri zei onlangs tijdens een grote bijeenkomst in India waar hij de hoofdspreker was: “Hebben de overheden van India en Pakistan voor eeuwig de beslissing genomen om elkaars vijand te blijven en om elkaar te beschuldigen van terrorisme? Het is tijd om  te begrijpen dat terroristen vijanden zijn van zowel Pakistan als India.”

Dezelfde boodschap is relevant voor ons in Europa. Wij dienen niet mee te gaan in de politiek van sommige partijen in Nederland waarbij gemeenschappen tegen elkaar worden opgezet. Wij dienen het voorbeeld van de Profeet (vzmh) te volgen en de waarde van een mensenleven te herstellen op het niveau waar Allah (swt) het heeft geplaatst met de titel “de meest nobele schepping”.