Afgelopen zondag vond het langverwachte seminar ‘Profetische Wijsheden in Turbulente Tijden’ plaats. Ruim 400 mensen kwamen naar Den Haag om te luisteren naar Ustadh Tasneem Sadiq al-Qadri en Ustadh Mohamed Aarab.

Onze hoofdsprekers deelden met ons de liefdevolle, spirituele en tegelijk zeer praktische boodschappen van Profeet Mohammed (vzmh) over met name de opvoeding van de jonge, huidige én komende generatie moslims. En ook zeer belangrijk, hoe de kalmte en rust te bewaren in een tijd als deze.
Daarnaast konden bezoekers genieten van prachtige Quran recitaties, lofliederen, het geweldige eten, en de mogelijkheid om hun eigen Islamitische kennis uit te breiden middels de vele boeken van Minhaj-ul-Quran die tijdens het seminar beschikbaar waren. Er was een Quran aanwezig die vertaald is naar modern begrijpelijk Engels, een boek waarin het perspectief van de Islam ten opzichte van medeleven en barmhartigheid wordt belicht, en ook een boek waarin wordt beargumenteerd dat het primaire doel van de jihad de zuivering van de ziel en het aansporen tot het goede is. Klik hier voor meer informatie omtrent de boeken die Minhaj-ul-Quran u te bieden heeft.

Kinderen die werden opgevangen door een groep kinderleidsters genoten erg van de avond. Ook zij hebben wijze lessen van de Profeet Mohammed (vzmh) meegekregen. Dit werd op een speelse, bijzondere wijze verteld door de verhalenverteller. Daarnaast was er ruimte om te kleuren, knutselen, eten en drinken, spelletjes spelen, en hebben ze zelfs een echte goochelshow bijgewoond! Na afloop van de goochelshow kregen de kinderen ook nog mooie ballonnen mee die door de goochelaar in verschillende vormen werden gedraaid.

Kortom: een geslaagde avond voor jong en oud!

20160131-DSC_2935

20160131-DSC_2981

 

20160131-DSC_2982

20160131-DSC_3019

20160131-DSC_3044

20160131-DSC_3071

20160131-DSC_3078

20160131-DSC_3087

20160131-DSC_3117

20160131-DSC_3130

 

20160131-DSC_3204

20160131-DSC_3240

20160131-DSC_329620160131-DSC_2929

 

Een kleine greep uit de vele positieve reactie van bezoekers: 

Inhoudelijk sterk en ontroerend. Blij met “onze” man, Ustadh Tasneem Sadiq, uit Rotterdam 🙂 en dan de ontvangst en de fijne sfeer. Echt super strak georganiseerd. Het leek vanzelf te gaan. Klasse!
– Corien de Gier

Ik ben nog nooit eerder naar lezingen geweest van deze 2 grote sprekers. Het was weer een soort update die ik heb gekregen dankzij de wijze woorden en uitleg. Weer iets geleerd waarbij ik niet echt bij stilstond, je bent goed als je goed bent voor je buren. Dat bleef echt super hangen, leuk dat ze tussendoor grappen maakten, het waren gepaste grappen waardoor het ook fijn was om naar te luisteren. En mijn complimenten voor de organisatie, letterlijk vanaf het begin: via de mail werd alles netjes vermeld (herinnering was super fijn) iedereen was zeer hartelijk en netjes en erg professioneel. Ik wil zeer zeker vaker gaan naar lezingen die worden georganiseerd door deze organisatie!!!!
– Anoniem

Ik vond het super goed. Jammer inderdaad dat ik de sprekers had gemist maar de Q&A was ook erg leuk. Twee vragen van ons werden behandeld hehe. Was ook erg onder de indruk van Shaykh Aarab. Hele fijne man! Maar the best of all was hoe jullie zo een event regelen. Echt super geregeld! Hats off to the whole team!!! Super netjes en tot in de details bedacht. Echt dikke vette pluim!
– Anoniem

Kinderen hebben echt genoten en geleerd Alhamdolillah terwijl mijn oudste nooit tevreden is, nou ik overdrijf bijna nooit 🙂 en mijn andere zoon was ook zo blij wat hij gedaan had en wat hij gegeten had. Heel erg bedankt. Ik heb zelf ook genoten en geleerd Alhamdolillah!
– Anoniem

Ik ben blij dat ik aanwezig was. Ik heb genoten van het programma en de mooie sfeer die er hing. Het was een gezegende avond elhamdoulillah! Mijn complimenten aan de hele organisatie. Jullie hebben iets moois neergezet. Mijn kinderen hebben ook echt genoten! Mijn zoontje zei toen ik hem in bed ging stoppen: “ ik ben zo blij dat je mijn mama bent, want je doet zoveel voor ons en ik heb zo een fijne dag gehad”.
– Ouafa Abbadi

Het seminar heeft ons alledrie erg gelukkig gemaakt. Nogmaals dank voor alles. Ben ook super blij kennis te hebben gemaakt met jullie organisatie. Allahoma Barik fikoum.
– Anoniem

Voortaan wil ik alle lezingen van Ustadh Tasneem Sadiq echt bijwonen (zover ik mag en kan). Ik vond hem zo goed vandaag! MashaAllah, was echt ontroerend, uiteraard ben ik InshaAllah bereid jullie vaker te helpen!
– Rabia Doker

Geweldig geregeld en gedaan! Mooi programma! Danke! Till next time! Ik hoor graaag of ik weer eens kan helpen! Wil de colgende keer graag meedenken met de activiteiten, zou me leuk lijken! 🙂
– Anoniem

Ik vond het heel erg leuk en leerzaam. Mijn moeder vond het ook heel goed, alles was goed geregeld. Topp!
– Anoniem

Vond het heel leuk. Leerrijk programma en lezingen waren klasse. Is voor herhaling vatbaar!
– Anoniem

Alhamdulillah! Dagvullend programma, zeer educatief en een geslaagde seminar, mashaAllah. Ben zeker iets rijker geworden aan kennis, mede dankzij Ustadh Aarab en Ustadh Tasneem. Thumbs up for the crew!
– Anoniem