IMG-20151027-WA0005

Puur geluk, blijdschap, dankbaarheid en een staat van euforie. De negen maanden worden met de grootste zorg doorgebracht. Over elk detail wordt heel goed nagedacht. Een pakje in maat 56, maar omdat ze zo snel groeien toch ook maar een extra pakje in maat 62.Het is niet niks, een nieuw mens die jij op de wereld mag neerzetten! 

Wat een intense dankbaarheid voor de immense zegening die Allah swt je heeft gegeven als je dan de eerste blik werpt op je kind. Het klinkt als een cliché maar het is echt waar; hoe de kleine scharminkel er ook uitziet, je eigen kind is het mooiste wat je ooit hebt gezien.

De eerste maanden tot bijna een jaar of twee is de to-do lijst wel overzichtelijk, al voelt dat voor velen niet zo. Voeden, verschonen en vermaken en dat doet ieder op z’n eigen manier natuurlijk.

 Maar daarna begint het echte werk pas…

Kinderen en de islam

Het kind begint namelijk te lopen, te praten en het belangrijkste: te begrijpen. Bij vele ouders beginnen er dan grote vragen te ontstaan. Vragen zoals:

  • hoe leg ik mijn kind uit dat het een moslim is
  • hoe leg ik uit dat we geloven in Allah
  • hoe leg ik uit dat Profeet Mohammed vzmh de laatste is van de 124000 Profeten.

Waar begin je, wat vertel je, wat snapt het kind wel en wat nog niet en hoe geef je antwoord in de taal van je kind? De ene na de andere waarom-vraag wordt gesteld maar een antwoord is niet altijd paraat.

 Daarom is er goed nieuws voor (toekomstige) ouders.

Minhaj Weekendschool

Minhaj-ul-Quran is in Rotterdam-West een weekendschool gestart waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar al het volgende leren: Arabisch, Fiqh (beginnend met wudu en het gebed), het lezen van de Shahada en Durood en nog veel meer! De manier van lesgeven wordt zoveel mogelijk aangepast aan de reguliere vorm zoals de kinderen die gewend zijn van de basisschool.

Zelf heb ik de afgelopen jaren veel gehad aan het veelzijdige aanbod van Minhaj-ul-Quran en het heeft mij enorm geholpen de informatie en kennis in het juiste perspectief te plaatsen. Wat een geluk en wat een dankbaarheid voel ik voor het feit dat ik nu die grote vragen kan beantwoorden. Lieve (toekomstige) ouders, deze woorden komen van mij als ouder die onvoorbereid aan een kroost begon. Deze ouder sluit tegenwoordig, samen met haar vijfjarige zoon, haar dagen af met het reciteren van Surah al-Fatiha!

Wilt u uw kind aanmelden voor de nieuwe klassen vanaf september en/of meer informatie dan kunt u mailen naar [email protected] (met als onderwerp: ‘weekendschool’)

|| Geschreven door Azmi Latif