Minhaj-ul-Quran biedt jou de gelegenheid om je islamitische kennis uit te breiden door middel van de vele boeken van Shaykh-ul-Islam Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri. Ben je benieuwd naar welke boeken te vinden zullen zijn op 31 januari? Zie hieronder de boekenlijst samen met een korte beschrijving van elk boek.

Irfan-ul-Quran || The Glorious Qur’an Hardback

irfan-ul-quran_09

Shaykh ul Islam heeft hierin de Quran vertaald naar (modern) begrijpend Engels. Tegelijkertijd behoudt het zijn strikte taalkundige accuratie met de originele Arabische teksten.

Verder bevat het naast de vertaling ook uitleg over de Arabische teksten. Hier wordt rekening gehouden met de Profetische tradities en principes.

Het eindresultaat is een prachtige vertaling die is voorzien van duidelijkheid zonder ellenlange voetnoten.

The Supreme Jihad

The Supreme Jihad One

In dit uiterst belangrijk werk biedt Shaykh ul Islam een zorgvuldige studie om te bewijzen dat de Quran en de authentieke Hadith het idee ondersteunen dat het primaire doel van de jihad de zuivering van de ziel en aansporing tot het goede is, terwijl het ook een secundaire betekenis heeft van legitieme oorlogsvoering tussen strijdende partijen.

Fatwa on Terrorism & Suicide Bombings

41Ak9yltyvL._SY344_BO1,204,203,200_

Hierin beschrijft Shaykh ul Islam dat het plegen van terroristische aanslagen in naam van de Islam ten strengste verboden is. Om dit beeld te verduidelijken gebruikt Shaykh ul Islam de ware persoonlijkheid en levenswijze van de Profeet (vzmh) als voorbeeld.

Islam on Mercy and Compassion

Islam on Mercy Monday

In dit boek beschrijft Shaykh ul Islam hoe gemakkelijk de islam is. Islam bevordert de spiritualiteit en staat voor gemak, tolerantie en is niet gebaseerd op rituelen. Islam is puur gebaseerd op liefde, vrede en vrijgevigheid.

Moslims die zijn afgedwaald van de Islam zullen middels het lezen van dit boek terugkeren naar de kern (basis) van de Islam. Evenals voor een niet moslim kan dit boek een goede beschrijving geven van de Islam.

Minhaj-us-Sawi I ||  Prophetic Virtues & Miracles | Hadith Compendium

9781908229014

Dit is een verzameling van Hadith, die ook zeer relevant is voor moslims die leven in deze moderne tijd. Er wordt gedetailleerd weergegeven uit welke bronnen de Hadith voortkomen.

Deze eerste volume is voornamelijk belangrijk voor moslims die graag de klassieke bronnen willen begrijpen en bestuderen. De volgende onderwerpen worden beschreven: de verantwoordelijkheden van moslims in dit modern tijdperk en de rechten van anderen. Het verschaft duidelijkheid over de Profeet (vzmh) en zijn juiste manier van leven, zijn manier van aanbidding, spiritualiteit en andere aspecten van de Sunnah.

Minhaj-us-Sawi II  || Righteous Character & Social Interactions | Hadith Compendium

9781908229021

Deze tweede volume gaat over de overleveringen en daden van de Profeet (vzmh) tegenover niet-moslims. Zijn manier van bidden, spirituele toewijding, karakter en status. Tevens verduidelijkt dit boek andere belangrijke zaken waar wij hedendaags mee te maken hebben, zoals Jihad, Khawarijism (scheuring binnen de Islam) en Tasawwuf.

Te bestellen via [email protected]