Vanaf 19 september is Minhaj Rotterdam-West gestart met Minhaj Weekend School. Een idee van ustad Tasneem Sadiq en Anny Sheikh om ook in Rotterdam een opleiding te starten voor jonge kinderen omdat er veel vraag naar bleek te zijn.

Het idee was om Arabisch en Islam-studie te geven aan kinderen van 5 jaar tot 10 jaar. Elke zaterdag- en zondagochtend Quran lessen waarbij de leerlingen tevens ook de juiste Arabische uitspraak leren en Islam-studie waar de leerlingen spelenderwijs hadith, Fiqh, du’aahs en nog veel meer leren.

Tijdens de lessen van de kinderen hebben de ouders ook de mogelijkheid om een cursus van ustad Tasneem te volgen dat in hetzelfde gebouw op dat moment wordt gegeven. Ideaal dus!

In augustus begonnen we met de promotie en al gauw hadden we 2 klassen vol met enthousiaste leerlingen. Hierna was de uitdaging om de juiste docenten aan te trekken met de juiste vooropleiding en Tajwid. Al gauw meldden leerlingen van ustad Tasneem zich aan. Zij volgden al jaren verschillende opleidingen bij ustad Tasneem en dit was een mooie kans om deze kennis door te geven aan de volgende generatie. Zodoende is het Alhamdulilah gelukt om binnen 2 maanden tijd Minhaj Weekend School op te richten.

Tot dusver zijn de reacties positief en wij hopen, met de hulp van Allah swt, alleen maar nog meer te kunnen groeien als organisatie zodat wij de leerlingen nog meer kunnen bieden op het gebied van Islam.

We hebben nog 1 vacature open staan voor docent Islam-studie voor 1 ochtend in het weekend. Dus ken jij iemand die dit leuk vind, of vind je het zelf leuk om kinderen iets te leren over Islam. Mail dan naar [email protected]

Namens Minhaj Rotterdam-West
Lubna Sayed-Akhtar