Op zondag 25 oktober zijn de kinderen, die les krijgen in Minhaj-ul-Quran Den haag, naar een buitendeurse doe activiteit geweest. Dit was naar de kinderwerkplaats in Den Haag.

IMG-20151025-WA0009

De kinderwerkplaats is opgezet om kinderen op een speelse manier bekend te maken met techniek. Daarnaast proberen zij bij te dragen aan de ontwikkeling van de motorische en cognitieve vaardigheden van de kinderen. Dit vinden wij bij Minhaj-Ul-Quran ook erg belangrijk.

De activiteiten en proefjes waren zo ontwikkeld dat kinderen heel makkelijk spelenderwijs konden leren. Wat er geleerd werd over techniek stimuleerde ook de creativiteit: Zodra de kinderen van piepschuim een bootje of een auto hadden gemaakt, konden ze vaak ook heleboel andere dingen bedenken die ze op deze manier zouden kunnen maken.

Na binnenkomst kreeg ieder kind een gereedschapskistje met materialen die nodig waren bij de activiteiten. Na een korte uitleg konden de kinderen meteen aan de slag en ze mochten zelf bepalen wat ze gingen doen. Er was een verkleedkist met werkkleding, laboratoriumjassen en bouwvakkershelmen.

Er was geen vaste volgorde of traject, de kinderen waren vrij in hun keuze en mochten zelf bepalen hoe lang ze ergens mee bezig wilden zijn. De hele middag schilderen of proefjes doen? Of lekker van de ene activiteit naar de andere? Alleen of samen met andere kinderen? Zelf iets verzinnen en in elkaar knutselen, bijvoorbeeld in de recyclehoek? Het kon allemaal, vrijheid blijheid!

Ouders en begeleiders mochten naar hartenlust meedoen met alle activiteiten op voorwaarde dat ze de kinderen niet in de weg liepen, het was tenslotte wel de kinderwerkplaats! Werkstukken mochten meegenomen worden.

De kinderen hebben een leuke creatieve middag gehad en ook voor docenten en de ouders was de bezoek aan de kinderwerkplaats een leuke en inspirerende ervaring. Zie hieronder een aantal foto’s van het uitje.

IMG-20151025-WA0019 IMG-20151025-WA0022 IMG-20151025-WA0023