Ramadan_Itikaf_2015_posterI’tikaf
De maand Ramadan komt eraan. Deze maand heeft (naast het verplichte vasten) een aantal prachtige onderdelen die ons helpen te groeien naar Allah (swt) toe: veelvuldig reciteren van de Quran, gezamenlijk verrichten van Tarawih gebeden, de Laylat-ul-Qadr en… iets wat we vaak vergeten… de I’tikaf.

Een vergeten sunnah?
Onze geliefde Profeet (vzmh) trok zich in de laatste tien dagen van Ramadan terug in de moskee voor aanbidding. De i’tikaf is niet alleen voor oude mannen. De Profeet (vzmh) heeft deze sunnah ook voor jou achtergelaten. Grijp deze kans om jouw band met Allah (swt) en Zijn Profeet (vzmh) te verbeteren.

2 dagen met 40 broeders
InshAllah zullen we deze sunnah gezamenlijk uitvoeren door met andere broeders 2 dagen en nachten terug te trekken in de moskee. We verwachten dit jaar 40 broeders. Tijdens deze I’tikaf zullen we gezamenlijk gebeden verrichten, Quran reciteren, dhikr doen, vasten, ontvasten en luisteren naar inspirerende lezingen.

Gezamenlijke beleving
We zijn blij dat twee van onze docenten aanwezig zullen zijn: Ustadh Tasneem Sadiq en Ustadh Mohammed Arab. Inhoudelijk zullen we spirituele onderwerpen bespreken als het doen van tawbah, zuiveren van het hart en jouw reis naar Allah (swt). Maar we zullen ook praktische lessen krijgen, waarin we de fiqh regels van bijvoorbeeld het Janazah gebed zullen behandelen en elkaars Quran uitspraak zullen verbeteren.

Zusters – De zusters kunnen deelnemen tussen het Zohr en Asr gebed en na Isha/Tarawih gebed. Zusters kunnen niet overnachten. Vrijdag is de iftar ook mogelijk voor zusters.

Meedoen? Meld je snel aan via onderstaande formulier voordat we op het maximum van 40 aanmeldingen zitten. We bevestigen je deelname per e-mail inshAllah.

Praktische informatie:

  • Start: Vrijdag 10 juli, 20.00 uur
  • Einde: Zondag 12 juli, na iftari
  • Locatie: Minhaj-ul-Quran Den Haag, Hobbemastraat 32
  • Kosten: 15 euro p.p. (bijdrage voor moskee)
  • Zelf meenemen: notitieblok, Quran, Slaapzak
  • Voor sehri en iftari wordt gezorgd
  • Aanmelden: Meld je aan via deze link

Ramadan_Itikaf_2015_programma