Op zondag 28 september zal Ustadh Tasneem Sadiq (hoofddocent Minhaj Instituut) spreken over de boodschap van Allama Iqbal en de lessen die de leiders van de toekomst, de jongeren van nu, hieruit dienen te halen.

allamaiqbal_webflyer

Sir Muhammad Iqbal (ra), een dichter, filosoof, staatsman en een geleerde in de ware betekenis van het woord: Zodanig zelfs dat het woord ‘Allama’ onlosmakelijk is verbonden met zijn naam en hij nu kortweg bekend staat als ‘Allama Iqbal’.

Allama Iqbal, een advocaat van beroep, was al op jonge leeftijd begonnen met de studie van de islamitische wetenschappen. Na zijn studies zette hij zich middels zijn geschreven werk en poëzie in voor de wederopleving van de essentie van Islam in het toenmalig Hindustan. Zodoende ontwikkelde hij de visie voor het oprichten van Pakistan: Een land naar het model van de staat van Madina-tul-Munawwara en het eerste land ter wereld dat in naam van Islam gesticht zou worden. Zijn revolutionaire visie, die volledig gebaseerd is op de Quran en hadith, is zeker in deze tijden zeer relevant.
Het werk van Allama Iqbal is zo sterk gefundeerd op de Quran en sunnah dat zijn poëzie veelvuldig als tafsir (uitleg) van Quranverzen wordt aangehaald door grote islamitische geleerden. Daarnaast liet Allama Iqbal zich inspireren door Maulana Jalal-ud-Deen Rumi (ra) en zijn mathnawi, wat je ook terug ziet in zijn werken waarin Maulana Rumi veelvuldig als gids wordt genoemd.

Op zondag 28 september zal Ustadh Tasneem Sadiq (hoofddocent Minhaj Instituut) spreken over de boodschap van Allama Iqbal en de lessen die de leiders van de toekomst, de jongeren van nu, hieruit dienen te halen.

Een van de meest bijzondere aspecten van Allama Iqbal en zijn werk is dat hij in navolging van de Profetische sunnah de Ummah, de gemeenschap, als geheel aanspreekt en zich inzet voor hervormingen en eenheid op grote schaal, maar dat hij tegelijkertijd oog heeft voor de individuele spirituele ontwikkeling en verantwoordelijkheid.
Dat is wat er in deze tijd nodig is en waar Minhaj-ul-Quran voor staat: Maatschappelijk activisme en spiritualiteit hand in hand en niet het een of het ander.

“Teri Khudi mein agar inqilab ho paida
Ajab nahin hai ke ye char soo badal jaye”

Datum: Zondag 28 september
Tijd: 14.00 inloop/dohr 15.00 – 18.30 lezing
Locatie: Moskeeruimte Minhaj-ul-Quran Den Haag, Hobbemastraat 4-32
Voor: Zusters en broeders, jong en oud, voertaal is Nederlands
Aanmelden: Formulier hieronder