De Ramadan staat weer voor de deur! Over een week is het zover, InshaAllah! Gedurende deze negende maand van de Islamitische jaarkalender onthouden moslims zich van bepaalde primaire levensbehoeften, waaronder eten en drinken. Echter, de kern van het vasten is het disciplineren van de ziel, zodat men spiritueel kan groeien en de eigenschappen van Allah swt leert kennen en herkennen, om uiteindelijk Zijn Liefde te ontdekken. Het is ook de maand waarin de eerste verzen van de Qur’an, de boodschap van Allah swt, via Engel Jibril [a.s.] aan de Profeet [s.a.w.] werd overgedragen, als geschenk aan de gehele ummah. Hier zullen we tijdens de tafsir collegereeks langer bij stilstaan. Wat is de boodschap van Allah swt, wat zijn de dieperliggende geheimen van Zijn Woord, wat leren wij uit de Qur’an en hoe passen wij dit toe in het dagelijks leven?

Het Minhaj Instituut nodigt jou uit om deel te nemen aan de collegereeks “Tafsir Surah Yusuf”. Iedere zondag van de maand Ramadan zal Ustadh Tasneem Sadiq een bijzonder college verzorgen. Deze lessen zijn gratis te bezoeken! Kom dus zelf en neem ook je familie en vrienden mee! Meld je wel even aan via [email protected].

Details

  • Spreker: Ustadh Tasneem Sadiq, hoofddocent van het Minhaj Instituut
  • Datum: 29/06 – 6/07 – 13/07 – 20/07
  • Tijd: 14:30 – 16:30 (let op: tijd veranderd tov flyer)
  • Locatie: Minhaj ul Quran Den Haag, Hobbemastraat 32, Den Haag