ustadh arab

Minhaj Instituut brengt wederom een bijzondere collegereeks over Islamitische formele logica (Mantiq): Een collegereeks over klassieke communicatie en redenatie technieken volgens grote Islamitische geleerden.

Mantiq

Mantiq is een vak dat je leert denkfouten, drogredeneringen en foutieve redeneringen te herkennen en te voorkomen. Het leert je met complexe vraagstukken omgaan bij redeneren en verwoorden, zoals het gebruik van syllogismen, proposities, analogieën en verschillende type bewijsvoeringen.

Belang

Logica wordt gebruikt door zowel filosofen, als wiskundigen. In het dagelijkse leven leer je hiermee beter, correcter en effectiever te redeneren/communiceren en de ander beter te begrijpen. Degenen die geïnteresseerd zijn in Islamstudies leren hiermee klassieke werken beter te begrijpen, met name de boeken van aqida (geloofsleer) en usoel.

De collegereeks

In 8 weken behandel je vele begrippen en uitdrukkingen, leer je proposities en syllogismen correct toe te passen, kun je foutieve redenaties herkennen en pareren en gaan we de diepte in met analogie en inductie

Docent: Ustadh Mohammed Arab

Ustadh Mohammed Arab is docent aan het Minhaj Instituut in Rotterdam en aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam. Ustadh Arab studeerde vele jaren in Marokko en Syrië en doceerde eerder aan het Minhaj Instituut: Maliki Fiqh, Klassiek Arabisch, Usool-ul-Hadith, Sirah an-Nabawiyy, etc.

Alles op een rij

Docent: Usthad Mohammad Arab
Waar: Rotterdam (exacte locatie bekend na aanmelding)
Wanneer: 18 april t/m 6 juni (8 donderdagen)
Tijd: 18.30 – 21.00uur
Kosten: €65,-
Aanmelden: Vul het formulier hieronder. (Als je het formulier niet kunt zien, mail dan je gegevens naar [email protected])