23 december 2012 organiseert Minhaj-ul-Quran International de grootste bijeenkomst in de historie van Pakistan in Lahore. Miljoenen mensen zullen in deze historische stad bij de Minar-e-Pakistan Shaykh-ul-Islam Dr Muhammad Tahir-ul-Qadri ontvangen en zich en masse verenigen tegen de corrupte leiderschap in Pakistan.

Minhaj-ul-Quran International is een internationale beweging van wederopleving, oftewel tajdid, die zich onvermoeid bezighoudt met het verspreiden van liefde, vrede en kennis. Sinds haar bestaan zet Minhaj-ul-Quran zich, de Sunnah van Profeet Mohammed (vzmh) volgend, op alle mogelijke fronten in om de Islam weer te doen opleven in deze tijd. Dat gebeurt op het vlak van educatie, humanitaire hulp, vereniging en organisatie, vrouwenrechten, inter-religieuze-  en intra-religieuze dialoog, politiek, bewustwording, spiritualiteit, etc.

23 December a.s. zal Minhaj-ul-Quran wederom een mijlpaal bereiken, in kader van het veilig stellen van de toekomst van Pakistan, het tegengaan van corruptie en het beschermen van de ruim 180 miljoen arme mensen van het land. Dan zal Minhaj-ul-Quran de bevolking een stem geven en kan deze op een georganiseerde manier van zich laten horen.

Vandaag de dag wordt Pakistan geleid door incapabele en onrechtvaardige leiders en in stand gehouden door een corrupt en ondemocratisch systeem. Het huidige systeem dient niets anders dan de belangen van een kleine groep machthebbers. In deze schrijnende situatie wil Minhaj-ul-Quran een einde maken.

Volgens Dr Muhammad Tahir-ul-Qadri kan verandering teweeg gebracht worden in dit land als van de 180 miljoen inwoners, 10 miljoen mensen ontwaken en zich verenigen met een vreedzame en democratische strijd tegen het huidige uitbuitende, elitaire en corrupte systeem van Pakistan.

In aanloop naar de bijeenkomst van 23 december organiseerde Minhaj-ul-Quran bijeenkomsten van honderdduizenden mensen waarbij Dr Muhammad Tahir-ul-Qadri sprak via een live-videoverbinding (zie foto’s hieronder). Nu zal hij na jaren terugkeren naar het land om miljoenen mensen te verenigen.