Deel zegeningen van Qurbani 2012

Moslims over de gehele wereld zullen dit jaar wederom Eid-ul-Adha vieren, het grote feest (ook wel bekend als het Offerfeest). Minhaj Welfare Foundation (MWF) zal dit feest een moment van hoop en geluk maken voor broeders en zusters die in zeer erbarmelijke omstandigheden leven wereldwijd.

Qurbani
Qurbani is het offeren van een dier in naam van Allah (swt) in navolging van Ibrahim (as). Dit is wajib (noodzakelijk) voor alle volwassene en gezonde moslims die ook zakaat (verplichte aalmoezen) dienen te betalen. Het is tevens mogelijk om (eventueel naast de eigen Qurbani) een Qurbani te laten doen namens een familielid, kennis of bijvoorbeeld namens de Profeet (vzmh) voor de zegeningen en beloning.

Zegeningen van Qurbani uit ahadith
Zaid bin Arkam (ra) levert over dat de Metgezellen van de Profeet (vzmh) vroegen: “O Profeet van Allah, wat is dit offer?” Hij (vzmh) zei: “Dit is het gebruik van jouw voorvader Ibrahim (as)”. Zij vroegen: “Wat (voor zegening) zit hierin voor ons?” Hij (vzmh) antwoordde: “Er is een beloning voor elk haar“. Zij vroegen: “En voor het wol, Ya Rasulallah?” Hij (vzmh) antwoordde: “Er is een beloning voor elke wollen draad”. Bron: Sunan Ibn Majah en Ahmad bin Hambal.

Offeren namens iemand anders
Hanash (ra) levert over: ‘Ik zag Ali (ra) twee rammen offeren. Ik vroeg hem: “Wat is dit?”. Hij zei: “Voorzeker, de Profeet van Allah (vzmh) heeft mij opgedragen om ook namens hem te offeren; daarom offer ik namens hem”. ‘ Bron: Sunan Tirmidhi en Sunan Abu Dawood

Profeet (vzmh) zei ook tijdens het offeren “O Allah, dit is van U en voor U, namens Muhammad (vzmh) en zijn Ummah. In naam van Allah, Allah is de Grootste.” Bron: uit een langere hadith van Sunan Abu Dawood en Ibn Majah

Qurbani met Minhaj
Uiteraard is het offeren een grote zegening. Ook in Nederland. Echter, hier komt het vlees vaak terecht in vriezers bij vrienden en familie terwijl er miljoenen mensen wereldwijd zijn die snakken naar een stukje vlees.

Minhaj Welfare Foundation doet al ruim 20 jaar Qurbani over de hele wereld, met name in Afrika en Azië, waarbij elk jaar miljoenen individuen voorzien worden van Qurbani vlees. Sluit je aan en deel de zegeningen van Qurbani met deze enorme groep van moslims wereldwijd.

Minhaj Welfare Foundation geeft tevens de namen door van de donateur van wie zij het vlees ontvangen. Zo zal een familie in een dorp in Somalië of Pakistan weten dat het vlees afkomstig is van u en eventueel smeekbedes verrichten voor deze gulle donateurs.

Qurbani met Minhaj: twee vliegen in een klap
Minhaj Welfare Foundation deelt niet alleen het vlees uit, maar verkoopt tevens de huiden van de dieren om daarmee geld in te zamelen voor wezen van het inmiddels voltooide project Agosh en nabestaanden van de 300 mannen die omkwamen in een fabrieksbrand.

Geef je Qurbani nu op
Vul het formulier hieronder in en met een aantal klikken heb jij jou Qurbani voldaan. Je kunt kiezen tussen een deel van een koe (€60), een geit (€130) of een schaap (€170). Als u het formulier hieronder niet kunt zien, kunt u ook hier klikken.