Voorwaar, Allah houdt van diegenen die zich in berouw tot Hem keren en Hij houdt van diegenen die zichzelf reiningen. [Qur’an 2:222]

Reinheid is binnen de Islam altijd gewenst, maar bepaalde aspecten van reinheid zijn niet alleen belangrijk, maar ook verplicht. Volgens geleerden zijn er drie soorten van reinheid: de rituele wassing om het gebed te kunnen verrichten; schoonhouden van het lichaam, kleding en omgeving  en in het bijzonder het verwijderen van vuil.

Minhaj Instituut biedt nu een unieke cursus ‘Fiqh voor Vrouwen’, verdeeld over  vier weken op elke woensdagavond  van 19.00u t/m 20.30u. De cursus wordt gegeven door een vrouw.

In deze cursus zullen juridische uitspraken en regels behandeld worden omtrent reinheid (taharah), gebaseerd op de Hanafitische wetschool. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de rituele wassingen (wudu en ghusl), regels omtrent menstruatie (hayd) en postnatale bloeding (nifas), verboden en geboden, vrouwelijke anatomie en andere verwante onderwerpen.

Kortom, een boeiende en verrijkende  cursus voor vrouwen!  Schrijf je nu in!

Details

Wanneer: woensdag 3 t/m 24 oktober
Hoe laat: 19.00 – 20.30uur
Waar: Rotterdam (exacte locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding)
Kosten: 25euro
Aanmelden: stuur een mail naar [email protected]  o.v.v.  aanmelding fiqh voor vrouwen