Met een geslaagde avond achter de rug beginnen de studenten van het
Minhaj Instituut alweer aan het laatste blok van het jaar. Ter afsluiting van het derde blok werd er o.a. een lezing gegeven door Minhaj-ul-Quran i.s.m. SV Avicenna over de fundamenten van de Maliki- en Hanafi-wetscholen. Dit uiterst belangrijk en tevens breed onderwerp werd ingeleid door onze Ustadh Mohammed Arab.

Na een korte Quranrecitatie gaf Ustadh Arab de aanwezigen een korte rondleiding in de wereld van de Fiqh-wetenschap; hij vertelde waar Fiqh vandaan komt, welke erkende bronnen er zijn, gaf subtiele aanwijzingen waar de verschillen tussen wetscholen op gebaseerd zijn en hoe groot de verschillen in implicaties kunnen zijn.
Ten slotte wees Ustadh Arab ons op het belang en de verplichting van het opdoen van kennis. Hij benadrukte dat elke moslim dient na te denken en niet blindelings te volgen als het gaat om kennis. Ook gaf hij aan dat het van groot belang is om de Arabische taal te leren om zo de kennis goed te kunnen beheersen.

In de pauze was iedereen druk met napraten en konden ze de vragen die hierbij opkomen stellen in de Q&A-sessie die volgde. Aangezien er veel vragen waren ging de sessie wat langer door. De aanwezigen luisterden aandachtig en hebben ongetwijfeld veel geleerd van de bijeenkomst. Hopelijk hebben de aanwezigen genoten van de avond en zien we hen
terug bij ons volgend evenement.

Tijdens de bijeenkomst is al kort verteld over het Mawlid Festival 2012. Hier kun je de trailer zien van het Mawlid Festival van vorig jaar. Het festival zal dit jaar plaatsvinden op zondag 27 mei in het Lucent Danstheater op het Spuiplein in Den Haag. Dit zal wederom een indrukwekkende en inspirerende ervaring zijn voor jong en oud met o.a. lezingen, Anasheed, Q&A-sessies, de Mawlid Bazaar en natuurlijk het Kindermawlid Festival. Iedereen is wederom van harte welkom!