Donderdag 22 december organiseerde Minhaj-ul-Quran het seminar Islam – Religion of Peace naar aanleiding van de Peace for Humanity Conference dat op 24 september jl. plaatsvond in Wembley Arena in London. In het bijzijn van 12.000 moslims en vertegenwoordigers van verschillende religieuze gemeenschappen werd ‘The London Declaration for Global Peace & Resistance against Extremism 2011 gelanceerd. 

Het seminar werd ingeluid door een prachtige Qu’ran recitatie door Zieshaan Ali, waarna de eerste Nasheed optreden van de avond volgde door Firqatou Taranim. Die dit op fantastische wijze hebben gedaan.

De Islam wordt helaas nog steeds geassocieerd met onderdrukking, geweld, aanslagen, onmenselijkheid en dwang. Het doel van dit seminar was om er voor te zorgen dat er kennis wordt gemaakt met de vredige boodschap van de Islam die ruim die ruim 1400 jaar geleden tot ons kwam via Profeet Muhammad (vzmh).

Dhr. Tasneem Sadiq liet ons via verschillende overleveringen over de Profeet Mohammed (vzmh) kennis maken met zijn vredelievende karakter. Tevens raadde hij iedereen aan om de London Declaration for Peace te ondertekenen om gezamenlijk te laten zien dat geweld in naam van religies wordt afgekeurd.

Na de lezing van Dhr. Tasneem Sadiq was het podium voor Nasheedgroep Al Minhaj die prachtige lofliederen ten gehore bracht aan het publiek.

Vervolgens was het woord aan de hoofdspreker van de avond, Shaykh Ramadan uit Engeland!
Met zijn warme persoonlijkheid en de humor in zijn lezingen nam hij zoals altijd ook vandaag weer het publiek volledig mee in zijn mooie verhalen.

  

De kracht van het geloof is liefde, geloof is liefde! Liefde voor Allah swt, de Profeet Mohammed vzmh, liefde voor zijn familie, zijn metgezellen, liefde voor de Moslim gemeenschap en het meest belangrijke: liefde voor de gehele mensheid! – Shaykh Muhammad Ramadan Qadri

Tevens deelde hij enkele uitspraken van Profeet Mohammed vzmh…

De Profeet vzmh heeft gezegd: “Een Moslim is diegene, die een ander geen kwaad doet, noch met zijn daden, noch met zijn woorden” en “De beste tussen jullie zijn diegene die goed zijn tegen de mensen om zich heen.”

Met het einde van de lezing van Shaykh Ramadan kwamen we ook aan het einde van deze mooie maar zeker ook inspirerende avond. Na afloop was er mogelijkheid om onder het genot van versnaperingen nog even na te praten.