Onder het mottoEet met ons mee en help de getroffenen in Afrika aan eten!’ vond woensdag 24 augustus de Minhaj Iftar plaats in Restaurant Lasanie in Den Haag.

Met 45 personen was het kleine maar gezellige restaurant vol en werden de deuren gesloten zodat het programma kon beginnen. Onze host van de mooie avond, heette iedereen welkom en kondigde de Nasheedgroep `Al Minhaj´ aan om de avond te openen met prachtige lofliederen voor Profeet Mohammed vzmh.

Ustadh Tasneem Sadiq (docent Minhaj Instituut) was net terug van Umrah. Natuurlijk waren wij erg nieuwsgierig naar hoe en wat er tijdens zo een bijzondere reis gebeurt. Een zuster vroeg Ustadh Tasneem daarom om enkele mooie ervaringen van zijn Umrah met ons te delen.

Vervolgens bracht een zuster ons op de hoogte van een aantal projecten van Minhaj ul Quran. Ze vertelde ons over het Nieuwe Basisjaar ´Klassieke Islam´ van het Minhaj Instituut en de aankomende reis naar de Peace Conference, waar o.a. Shaykh ul Islam Dr. Muhammad Tahir ul Qadri (oprichter van Minhaj ul Quran), zal spreken over het liefdevolle karakter van Profeet Mohammed vzmh. Bibi Naeem en Galieb Piroe deelden hun ervaringen met de aanwezigen.


Ondertussen naderde de tijd van Magreb en nam de trek onder de aanwezigen toe, maar we moesten nog even geduld hebben. Geduld om te luisteren en kijken naar de slachtoffers van de hongersnood in Oost-Afrika..

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen werden er een aantal bijzondere schilderijen geveild onder de aanwezigen, alsook ZemZem water en een tasbih’ uit Mekkah. Ook was er de gelegenheid om geld te doneren (€12,50 voor een watervoorziening en €75 om een gezin van zes leden een maand lang te voorzien van eten en drinken).

De opbrengst liep snel op, aan het einde van de avond was er een bedrag van maar liefst €2.500 opgehaald voor Afrika! Na het ophalen van het geld ging de tijd van Magreb in en werd de Adhaan verzorgd. Na het ontvasten met een dadel en fruit kon iedereen genieten van heerlijk Pakistaans eten…

Geschreven door: Sara Mhamdi

DONEER VOOR AFRIKA ! KLIK HIER

VRIJWILLIGER WORDEN ? KLIK HIER