Studenten van Minhaj Instituut Rotterdam vertellen over hun ervaringen betreft de studie:

Testimonial 1

Hetgeen wat ik het afgelopen jaar heb meegekregen is: doorzetten, organiseren en boven alles…Godbewustzijn is zeer zeker toegenomen. Op het moment dat ik mensen uitleg waarom God werkt zoals Hij werkt, dan krijg je reacties als ‘’zo had ik het nooit bekeken’’. Eigenlijk zie je dan jezelf terug in die mensen, want ooit moest iemand mij uitleggen waarom zaken niet gaan zoals ze gaan. Vandaag ben ik degene die dit mag doen.
Je leert alles relateren aan God. Je denkt voor elke stap eerst na: Is dit wel islamitisch verantwoord?

De studie is een aanrader voor iedereen die zijn westerse leven wil combineren met een islamitische levensstijl.

Testimonial 2

Na veel lezingen en cursussen te hebben gevolgd begon ik het vertrouwen te verliezen in het vinden van een bevredigende uitleg van de islam. Toen ik de docenten van deze studie hoorde spreken wist ik meteen dat ik op de juiste plek terecht was gekomen. De studie heeft bij mij gezorgd voor een intense opleving van mijn spirituele reis, waar ik de organisatie eeuwig dankbaar voor ben. Een gevoel van veiligheid en vertrouwen maakt dat ik deze reis hier zeker zou willen voortzetten.

Doordat ik al meerdere cursussen op de woensdag van Ustadh Tasneem had gevolgd, was het voor mij al bijna niet meer mogelijk om niet mee te doen aan deze studie. Naast het opdoen van algemene kennis over zaken als ahadith en tafsir, zou er nu een diepgang worden gemaakt naar Fiqh en het Klassiek Arabisch.

Doordat ik een fulltime baan heb en redelijk ver woon en werk van Rotterdam was het voor mij een uitdaging om dit alles in mijn drukke agenda in te plannen. Met de zegeningen die de opleiding met zich mee heeft gebracht is het tot nu toe met kunst en vliegwerk redelijk gelukt. Als alles goed gaat dan zullen we binnenkort dit eerste jaar afronden met hopelijk een goed resultaat. Maar los van het resultaat in cijfers heeft het voor mij heel veel betekend.

Ik heb prachtige ahadith mogen aanhoren, de uitspraak van de Qur’an leren verbeteren en nog veel meer dingen. Al met al, een prachtige periode waarin ik niet genoeg dank kan betuigen om hier deelgenoot van mogen te zijn. Ik kan Allah (swt) niet genoeg bedanken dat ik de kans hiervoor heb gekregen. Ik hoop dat ik de kracht zal hebben om verder te gaan met alle uitdagingen nog op mijn weg voor het komende jaar.

Testimonial 3

Deze 3- jarige studie biedt de diepgang waar ik naar op zoek ben, elhamdoliAllah! Je leert veel praktische zaken maar we reflecteren ook over de diepgaandere concepten, bijvoorbeeld binnen de Aqidah. Er is een goede balans tussen fiqh en spiritualiteit. Aan beiden heb ik veel gehad, wat ik met name in mijn gebeden merk, elhamdoliAllah. Wat ik heel fijn vind aan de studie is de interactieve sfeer en het feit dat de docenten zeer aanspreekbaar zijn. Zij snappen heel goed wat het referentiekader is van ons jongeren, en geven ons voldoende ruimte om kritische vragen te stellen en diep te reflecteren. Ook zorgen de docenten er regelmatig voor dat we actuele onderwerpen bespreken (zoals het ritueel slachten) met een academische insteek.

Het eerste jaar is helaas alweer voorbij, ik kan niet wachten tot het weer september is! Het tweede jaar belooft weer een uitdaging te worden…

Lees hier over verdere info betreft de studie