Ons team van Minhaj Welfare Foundation heeft een filmpje op internet gezet waar een van de lokale coordinatoren in Afrika een urgente oproep doet.

Meer dan 12 miljoen mensen in Oost-Afrika worden geconfronteerd met ernstige voedseltekorten in de ergste droogte van de afgelopen 60 jaar. Er is maandenlang geen regen gevallen en gezinnen in Djibouti, Ethiopië, Uganda, Kenia en Somalië zijn wanhopig op zoek naar eten en drinken. De droogte in de Hoorn van Afrika heeft een ernstige voedselcrisis en hoge ondervoeding tot gevolg. De VN geeft aan dat de omstandigheden in delen van Kenia en Somalië vergelijkbaar zijn met de omstandigheden vlak voor een hongersnood.

Abdur Rahman, de MWF-coördinator van Somalië gaf de volgende beschrijving van de situatie daar:

“De leefomstandigheden voor veel Somaliërs zijn zeer bedreigend in de afgelopen twee maanden. De mensen daar zijn niet in staat om één maaltijd per dag te verkrijgen en honderden mensen sterven aan de droogte en natuurrampen. De Somaliërs hebben in de afgelopen decennia niet dergelijke kritieke omstandigheden ervaren.”

Minhaj Welfare Foundation (MWF) heeft voor de ramp in Oost-Afrika de Emergency East African Appeal opgezet. Dit is gedaan met de intentie om geld in te zamelen om miljoenen gezinnen te voorzien van eten en schoon drinkwater.

NU nodig: water en voedsel!

Op dit moment zijn schoon water en voedsel het hardst nodig. Je kunt een donatie naar wens doen of ervoor kiezen om voor een hele maand een geheel gezin te sponsoren met schoonwater en een voedselpakket.

  • Je kunt 12,50 euro doneren om een gezin van maximaal 6 personen te voorzien van schoon water.
  • Of je kunt 75 euro doneren om een gezin van maximaal 6 personen te voorzien van een voedselpakket.

Help ook mee en doneer op ons rekeningnummer 2484227 tnv ‘Stichting Minhaj Youth League’ ovv “Hulp Somalie” OF doneer direct via iDeal.

Minhaj Welfare Foundation

 

 

Minhaj Welfare Foundation (MWF) is een tak van Minhaj-ul-Quran die zich inzet om armoede te bestrijden, kansarme kinderen weer hoop geven op een toekomst en getroffen gebieden weder op te bouwen na natuurrampen. Een aantal projecten van MWF zijn: het grootste weeshuis van Pakistan voor 500 kinderen, studiebeurzen voor arme studenten, bloedbanken, gratis oogoperatie kampen, bekostigen van bruiloften, gratis juridische begeleiding voor mishandelde of veroordeelde vrouwen, ziekenhuizen en noodhulp.

Minhaj Welfare Foundation heeft wereldwijd minder dan tien betaalde medewerkers op de loonlijst, waardoor een maximum van het geld aankomt bij de slachtoffers die het werkelijk nodig hebben! In de nabije toekomst zal Minhaj-ul-Quran Nederland ook locale projecten opzetten om minderbedeelden in de Nederlandse maatschappij te steunen.

Media

Minhaj Welfare Foundation tijdens de overstromingen in 2010 in Pakistan

Bewustwordingscampagne van Minhaj Welfare Foundation over honger in Afrika