Maandag 21 maart vond in Rotterdam het seminar “Prophet of Love” plaats op de hogeschool InHolland. Hiermee wilde Minhaj-ul-Quran de Profeet (vzmh) en zijn boodschap weer een plek geven in het dagelijkse leven van de bezoekers.

Het seminar werd afgetrapt met een prachtige Quran recitatie van broeder Mujtaba. Vervolgens verzorgde Tasneem Sadiq (docent Minhaj Instituut) het voorwoord en introduceerde hij de eregast van het seminar: Shaykh Muhammad Ninowy.                Shaykh Ninowy (VS) studeerde aan de Al-Azhar Universiteit (Cairo) en onder vele grote geleerden van de afgelopen eeuw in o.a. Syrie, Makkah, Madina, Tanger, Fez, Rabat en Egypte. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd op het gebied van Hadith en Tawhid.

Shaykh Muhammad Ninowy sprak de aanwezigen aan op hun verantwoordelijkheid om de sunnah van de Profeet Mohammed (vzmh) en het Ramha zijn van Profeet Mohammed (vzmh) te implementeren in hun leven en dit uit te stralen naar hun omgeving toe. Hij legde dit op een hele unieke manieruit in het licht van de Tafsir (Quran exegese) van de eerste drie verzen van Surah Ar-Rahman (hoofdstuk 55 uit de Quran). Tevens gaf Shaykh Muhammad Ninowy concrete handvatten om deze Rahma (Barhmartigheid) deel te maken van onze karakters.

Shaykh Ninowy gaf deze lezing op zijn kenmerkende manier: bijzonder leerzame invalshoeken, de nodige humor en concrete implicaties voor het hier en nu.

De lezing is online te beluisteren voor Vrienden van Minhaj.